Min katt kan oxå fixa fågel

publicerat i Allmänt


Detta var min syn när jag kom hem idag. En stackars fågel stendöd på mitt vardagsrumsgolv! En stolt innekatt har jag numer. Andra gången detta händer och hur fasiken får hon dit fågeln egentligen? En liten gåta för Börgi det. Borde kanske stänga balkongen...oftare.Haa duu!


//JessicAKattfolk och pansarpungar i hjärtat av värmland

publicerat i Nöje


Hellu!

Impuls grejer is the shit!
Har haft min bästis Mägdi på besök från Göteborg sedan i onsdags. Vi har skrattat så tårarna runnit för diverse galenskaper och påhitt. En befrielse att kunna vara spontan med någon som att bara åka iväg på Selma spa i sunne inom loppet av några timmar hihihhi!


Kontakter är bra att ha. My homie Patrik fixade ett rum på Selma till oss där vi bodde över natten. Idag åt vi oss mätta (svinfeta) på frukostbuffén och badade samt provsatt en liten stund i bastun.
Vi kom inte dit förrens ganska så sent igår, typ vid nio var vi incheckade och hade öppnat både chipspåsen och jordgubbsbubblet. Patrik kom upp till rummet och det var ett kärt återseende, mycket skratt som sagt.
Efter en stund gick vi ner till baren och spenderade resten av våran afton i trevligt sällskap av örebroare, restaurangchefer och en slö ko. Vissa fick liiiite för mycket att dricka, och det har dokumenterats och presenteras här nedan.
Håll tillgodo!

Katastrofen...Mägdis nya smeknamn ;)Visste ni förresten vilka kattfolket är?


Haa duu!!!


//JessicA
-New pics-

publicerat i Fotograf


-Är du helt hundra?
-Sällan jag är helt hundra på något..eller vad menar du?
-Äh skit samma vad det blev av I think...(?)
(Pratar med mig själv)

Omgång 1


(Klicka för större bilder)

Foto: Jag Modell: Jasmine Sjöberg


Haa duu!


//JessicAKlaga mera

publicerat i Fotograf


Heeeej!

Mail är roligt att läsa när de speciellt är åsikter om min hudretusch! Det har både varit bra och mindre bra åsikter om "softning" av huden.
Jag ser det såhär. Smaken är som baken =)

En gång för alla så har jag använt det ena till det andra/olika tekniker för att få en jämnare hud på mina modeller. Jag har totalt slutat med det för det kräver mer tid än vad jag oftast är villig att lägga ner på varje enskild bild.


Foto: Jag Modell: Janina Näslund

Jag tar oftast bort alla födelsemärken, linjer, ljusar upp under ögonen/klonar och fåtal gången ljusar upp vissa skuggor som jag inte tycker ser så bra ut på bild. Thats it! Dessa tre olika modeller är utan massa olika grejer som finns att ta till för att softa huden för att få den så silkesfin som möjligt.


Foto: Jag Modell: Emilia

På alla bilder i detta inlägg har jag endast använt de verktygen som ovan. Och sen ska man tacka och bocka för en bra Mua och att det finns modeller med riktigt bra hy som man knappt behöver göra ett skit med som underlättar enormt i efterarbetet!


Foto: Jag Modell: Jasmine Sjöberg

Men JA absolut så har jag medvetet gått "över" gränsen med vissa bilder för att jag då tyckte det passade till just den bilden/bilder. Och sen ska jag påpeka att ni får se endast en lågupplöst bild för webben och min högupplösta bild ser man alltid struktur i huden och det är är ju inge matte precis att fatta...tycker jag!

Så detta inlägg tillägnar jag de som mailat om just sina åsikter om softning av huden på mina bilder. Smaken är som baken och kommer alltid att vara.

Om du är fotograf och läser detta...hur gör du med huden?


Pöss


//JessicA

Barnfotografering

publicerat i Fotograf


Hellu!

Barnfotografering är riktigt kul men fasiken så svårt! All creed till dessa personer som håller på med detta dagligen...hur fasiken lyckas ni?!!
Vilka fina barn jag fick fota idag. Lilla Maja var jättego och så tålmodig! Jag måste erkänna att jag verkligen blev sugen på en egen bebis men säg inte det till någon..okej?


Fota: Jag Modell: Maja (6 mån)

Och sen hade jag det lilla yrvädret Maja! Man ser verkligen att tösa gillar att vara framför kameran. Hon var så duktig och sådär nästan översöt så man bara ville krama "sönder" henne!


Foto: Jag Modell: Moa (4 år)

Från det ena till det andra så måste jag säga att jag hade sjukt skoj idag med ER! Det var riktigt sköj att se Fredrik Olausson (X antal år sedan) och det värmer att han inte förändrats en gnutta (mjo kanske den kommande nytillverkade flinten and the graye ones) men annars samma gamla Fredrik..I kind a like it!

Visserligen hade jag (i vanlig ordning) massa strul när det gäller utrustning som förvärrade min situation. Frustration är bara förnamnet. Ledljusen var sönder, synken funkade inte så jag fick fota med en sladd som glappar och då kan man på en hand räkna med var 2:e eller 3:e bild blev svart så äckligt irreterande (Elina kan intyga hur pissigt det är)! Men i allt strul...tror jag att jag lyckades fånga en och annan bra bild på barnen =) Det är det viktigaste.

Tack familjen "Olausson" (snart hoppas jag) för massa skratt idag =D


Tjing


//JessicA


2xE

publicerat i Fotograf


Avslutar kvällen med två bilder på Emilia...


(Befintligt ljus+ refläxskärm)

Foto: Jag Modell: Emilia


//JessicAPlåtat

publicerat i Fotograf


Hejsan hej!

Efter en liten långhelg är jag tillbaka hemma igen och det suger verkligen. Det har varit så mysigt hemma hos kyssen så lite motigt var det att åka hem imorse =/
Just nu är jobbet en ren pina och pest (massa skit på jobbet) och mer sug är jag att skita i allt och göra nått roligt med livet. Jag är inte menad att stå och sälja "Al Bundy" skor hela livet. Enda kruxet är att få tummen ur och hitta nytt jobb ect. Fan vad jag är lat och bekväm...I.L.L.A!


Jag hade en plåtning i måndags med underbara Jasmine igen. Kul kul men kallt för henne ;) Det var en väldigt spontan plåtning innan donnan åker iväg till Turkiet och ska jobba som modell i några månader. Jag tycker det är himla roligt när det går så bra för en del tjejer jag har plåtat! Kör kör kör liksöööm!

Inte så mycket till BTS bilder men men...filmen vågar jag nog inte visa =P
Bilder lär dyka upp inom en snar framtid skulle jag kunna tro!

Imörn blir det barnfoto för hela slanten och det ska bli spännande må jag säga.


Tjing


//JessicA
Ååååååå

publicerat i Fotograf


Ååååååå

Bloggen blir alltid åt pipan på det mest underliga sätt!
Det första är att helt bara sådär så vägrar bloggen visa skarpa bilden (dock ej minityrer) då jag vet att bilderna är skarpa men blir KAJKO och visar de mest suddiga bilder ever =(

Nått i stil/kodmallar jag råkat ändra av misstag ni som kanske fattar det bättre än jag???

Varje blogginlägg ska dyka upp på Facebook när jag uppdaterar min blogg då jag "connect yor blog" och "bloglovin" ect. Det har fungerat klockrent på varje inlägg innan men nu ska det strula! Inte ett enda inlägg kommer upp på Facebook. Någon som vet vad felet är? Jag ser alla andras bloggars update men aldrig min. ÅÅÅÅÅÅÅÅ :(

Datasnille..help please!


//JessicA =(

Ett litet kort inlägg

publicerat i Fotograf


Tjo!

Hm...vad har jag pysslat med i dessa dagar måntro? Jag var faktiskt ute på krogen en sväng med my homie Gräsberg i lördags...mycket trevligt må jag säga! Good old times. Sedan körde jag ner till kyssen i söndags efter jobbet och kom hem idag igen för plikten kallar att kränga lite skor. Igår åkte jag en sväng till Göteborg och fikade med Mägdi och hämtade min jacka jag glömde i Jockes bil helgen innan. Förvånad att jag hittar rätt hyffsat med bilen i götet =) Lokalsinne people!

Mindre tid dessvärre med mina bilder på Emilia.
Jag ska sätta lite fart imörn så ni har något att glutta på menar jag ;)
Två bilder kommer här i alla fall ↓


(Befintligt ljus+reflexskärm)


(En blixt med softbox, uppifrån)

Modell: Emilia Foto: Jag


Haa duu!


//JessicA