-Think twice-

publicerat i Fotograf


Here we go again...

Olika ljusförhållanden, samma modell och jag såklart =)

(Befintligt ljus+ reflexskärm, modellen sitter i skuggan)


(En blixt, uppifrån med softbox)

Modell:
Emilia Foto: Jag Ass: Jocke "Jävulsman"

Efter lite mail förfrågningar så ska jag försöka skriva ut hur jag sätter ljuset på modellerna. Jag är inget proffs (och det hoppas jag att ni fattar) men en liiiten vägledning kanske för just de bilderna ni gillar...


Vad tycks om dessa?


//JessicA


-Bts-

publicerat i Fotograf


Tjo!

Igår fick jag känna på mitt eget bisarra tålamod som inte alltid är det bästa, belive me! Jag tror det mesta gick emot oss på plåtningen igår i Göteborg. Vind/kyla utan dess like, blixtar som förstördes av vinden, synkfel och elverk som slutade att fungera. Toppen liksöm. Inte nog med det så var det skyttetrafik i just den tunneln vi hittade att fota vid hohoho! Well...en erfarenhet rikare men dessvärre en mindre plåtning då jag skulle fotat en annan oxå =(

Det är alltid roligt med nya ansikten och denna gång var det skönheten Emilia som fick vara offer framför gluggen. Hon skötte sig superb och tösa blir ruskigt läcker på bild så nu ser jag framemot lite retusch ikväll! Tack så mycket för igår och hoppas att du kommer få det så roligt i London!!! Det blev bra skit igår =DDet var en liten utmaning att fota Emilia som mäter 1,88 m över marken mot en stackars dvärg som mig ;) Här posar hon med hjälpredan Jocke...hihihihihihihi!

Vem vet....kanske dyker upp nått smaskigt senare!


Haa duu!


//JessicAPlanering på G

publicerat i Fotograf


Regn, rusk och ilande blåst som får de få stråna på kroppen att resa sig. Inte kul. Välkommen härliga höst.

Dessto mer värme välkomnar jag mina plåtningar nu på måndag =)
Shit nu var det länge sedan jag höll i min kamera och det är bad bad bad! Jag sa till mig själv att jag skulle börja fota mer men det sjukaste är att jag fotat mindre. What the fuck! Det ska i vilket fall bli roligt att fota lite nytt matrial till min växande portfolio. Gilla knappen tryckt!

Jag undrar vart han håller hus....well well vad gör det när man lyssnar på Iron Maidens nya skiva :P
Jag har hackat upp mig på  "When the wild wind blows".....lyssna vett ja!

Tjing


//JessicA
Trött på Valskiten

publicerat i Åsikter & funderingar


Fy fan vad jag är trött på alla dessa rubriker om valet i tidningar! Sverige har röstat så simpelt är det. Jag tänker inte skriva om mina politiska åsikter what so ever och att SD har kommit in i riksdagen så borde det finnas själ till varför 5.7% av Sveriges befolkning röstade på SD...eller?

NEJ jag röstade inte på det partiet men samtidigt håller jag med "bitvis" att saker och ting inte fungerar i Sverige. Är jag då rasist för jag delar vissa åsikter med Åkesson? Nu skrev jag vissa om ni inte hängde med.

Alla saker som sker över Facebook som "Om du röstade på SD så tar jag bort dig från min vännerlista", "Vi tycker olika" och allt annat kravs som cirkulerar. Något som får mig att bli ur kängorna är att flera partier säger att de inte tänker sammarbeta med SD som är ett "främlingsfientligt parti".

Om inte självaste riksdagen kan/vill sammarbeta med varandra hur fasiken ska man ta politekerna på allvar? Vi alla har olika åsikter och har alltid haft. Det sänder ut helt fel signaler tycker jag. Är det det vi ska lära våra barn att vägra sammarbeta med varandra fast vi tycker olika, eller har olika hudfärger och inte kommer från samma land?

Jag tror alla partier har något att lära från varandra och kan uppnå något bra med Sverige vare sig de vill begränsa invandrarna eller höja bensinpriserna =P Sammarbete och förstå varandras åsikter kan ju kanske hjälpa? Man borde ta de bästa från varje parti och göra det till det Gyllene partiet.
Uppenbart fungerar inte Sverige och Sverige kommer säkerligen få det tufft i 4 års tid värre än någonsin!


//JessicA -Alla har en åsikt

Trött på valskiten
Milano T/R

publicerat i Nöje


Ciao!

Borta bra men hemma bäst! Jag kom hem från Milano för några timmar sedan och jag är seg som en liten mört, varit uppe sedan fem imorse....gäsp. I överlag har det varit en bra resa men Milano fastnade jag aldrig för som jag gjorde direkt för Paris. I city är det förbaskat vackra byggnader men resterande (det jag såg) var en aning sunkigt med massa klotter, galler för fönster, nerdragna luckor ungefär som ett ghetto.

Vi tre helsyskon och brorsans tös Melissa var i Milanot. Vi hyrde en lägenhet som var hyffsad bortsett från att det vägrade spola varmvatten de sista dagarna. Hur skoj är det från en skala? Lodis-Leif here I come! Det var brorsans 30-års present att få åka och se Formul 1 live i Monza som vi alla åkte =)

Duomo di Milano-gotiska katedralen
Katedralen var enorm. Magisk. Hur fasen kunde de bygga så från 1300-1800 talet? Den rymmer 40.000 människor! Hur tänkte de egentligen? Jag är rejält impad av byggnaden som tog över 400 år att färdigställa. Snacka om tålamod. Duomo är bland det vackraste jag sett. Vi gick upp på "terassen" av katedralen och det är helt sjukt vilket
arbete/arkitektur den byggnaden besitter. WOW känsla deluxe.
Milano la Galleria-lyx shoppingDär spenderade jag alla mina pengar...eller inte. Det tar nog betalt för en sunkig jänta som mig i inträde till ledande märken som Gucci, LV, Prada, Rolex...ect. Det var samma sak där, coolt som tusan och enormt vackert. Synd nog var det ingen frivillig karl som ville spendera sina pengar på mig ;) Jag undrar varför (hahahaha)? Värt ett besök.

Random Pics


Hm....ja jag kommer inte alls ihåg vart vi var eller vad det heter. Det var massa museer tror jag. Det var stort och rätt så fint runt omkring. Vi lagade mat mest i lägenheten. Det var rätt dyrt och mini portioner ute på stan. I närheten där vi bodde åt vi pizza en kväll och himmelsk så god den var. Jag har hört att pizza i Italien inte är god men det stämmer inte....den var så smakrik!

Ett minus, ett stort sådant var att de flesta kläderna var supersmått. Det fanns bra butiker till rimliga priser men en XL var som en S/M så om man ska shoppa där ska man vara en smal människa utan röv, lår och byst =( Alltså ingen som mig hohohhoho! Jag fick med mig lite grejer hem och det jobbigaste var att skorna var antingen för stora eller för små i min stl så jag kom bara hem med 2st sommarskor. Milano är ett paradis för skoälskare!

Monza-Formul 1 (Där tog batteriet slut i kameran)


Japps! Det var helt klart en upplevelse att se de snabba bilarna. Jag är inte ett dugg intresserad av F1 men det var bra häfftigt att få uppleva på plats, rena rama folkfesten! Ungefär som Arvika festivalen fast bra mer sansat och utan skräp ect. Ååååhhhhh vad det gick fort....jisses min gud! Satan i gatan vilken hög volym det var, öronproppar på. Japps det var riktigt fränt! Ska se om jag kan lägga in ett litet filmklipp när jag kommer på mitt lösenord på Youtube någon dag.

Men tills dess...

Haa duu!


//JessicA
I Nytt Format

publicerat i Modellbilder


Men tjenare där!

Nu är det flera månader sedan jag ens såg en tutorial/tips om roliga saker att testa i stora photoshop världen. Idag kände jag att jag har fastnat i den gamla vanliga retuschen och ville lära mig något nytt och så fick det bli =)


Foto: Kjell Sangberg Modell: Jag

Jag råkade fastna i ett klipp på en naken qvinna med dess effekter och hm....jag har ju en liknande bild på mig själv att testa på bara sådär. Jag kan nästan ärligt säga att jag inte har klippt och klistrat in saker så mycket innan eller ens markera objekt, är enormt kass på det! Så lite stolt är jag att jag lyckades hyffsat OK för att vara mig!

Vad gör man inte när lusten faller på för att skjuta upp saker du behöver/måste göra för att kreativiteten ska flöda?

Well well...dammsuga, fixa hemmet, packa, ladda batterierna i kameran och checka så allt kommer med till Milanot om ca 1½ dygn! Jag får helt enkelt vara slutkörd efter jobbet imörn och fixa de bitarna =P

John Blund och jag ska mysa lite i sängen nu

//JessicA
Maxad förkylning

publicerat i AllmäntJa men det är ju självklart att man drar på sig massa bassilusker innan man ska ut i vida världen. Nu har jag en vecka på mig att bli på topp igen men jag kan säga att än så länge känner jag mig inte alls bättre. Huja meja! Jag är aldrig sjuk (mer än mina ålderskrämpor) så jag förstår inte riktigt detta djävulskap.

Köpte massa medicin mot hosta, nästäppa och Ipren mot diverse symtom. Barma min själ så jag blir frisk. Jag befinner mig någonstans mellan avgrunden och bli ett fullständigt vidrigt ruk! Jag kan sällan nysa. Jag ger alltid ifrån mig ett knepigt ljud eller så stängs nysen in och jag gör galet fula grimarser. Men nu sörrni...nyser jag för fulla muggar så diverse slem ect sprider sig som en löpeld runt mig. Mmmmm...nice =/

Det enda positiva med denna maxad förkylning är att jag kan njuta av mina nysningar som jag sällan kan annars. Det sägs ju att något gott kommer med det onda =)

-Dont be so fucking negativ, think positiv thoughts!


//JessicA