I am alive!

publicerat i Allmänt


OBS!

I am alive!!!

Förutom att jag fick för mig att ta en S-kurva i lite väl hög fart nu på isgatorna i Karlstad så lyckades jag väja för en älg som sprungit vilse och ville vara i rampljuset framför min bil. Han hade säkerligen hört att jag fotar modeller eller nått, vad vet jag. Jag hade dock inte med mig min kamera i det oväntade poserings ögonblicket och från en fotografs tänk så är inte det ultimata ljuset när det är bäcksvart ute.

Förutom en ny hårig modellkontakt så har jag bott på jobbet det senaste dagarna. Jag gillar att sova i korgarna där det ligger fårskinnstofflor, de är varma och mjuka. Gosigt och skönt är det och jag har blivit nya Charles Ingvar Jönsson..."Nisse ska bada"..ni vet?! Inventeringen gick mycket bra och nu har jag fått en plats på listan att vara en del av sortimentet. Det är inte alla som får det vill jag löva. Jag har mitt eget PLU Nr. Jag är skitstolt, guldstjärnorna haglar över mig. Jag är så smickrad!

Svampbob fyrkant är en sunkig gul tvättsvamp. Jag känner mig som en i gänget. Jag har förvandlats till en sunkig, trött morot med fyrkanter till ögon. Stjälken är mitt risiga hår som är behov av en klippning. Det är sånt som händer när du tillbringar för mycket tid framför burken med tron att du är världsbäst att retuschera bilder med för mycket nässpray innanför näsväggarna.

Igår köpte jag två nya hängselbärkassar och blev 600 kr fattigare på köpet men ändå ser jag inte ut som att jag skulle ha en 20-årings pattar. Falsk marknadsföring så jag överväger reklamationer av varorna. De hänvisar mig antingen till psyk eller till en kirurg...frågan är...vad blir billigast?

Ja det är väl det jag haft för mig sen förra inlägget (funderar mera).

Men nu sörrö blir det en smaskig dejt med George Clooney då vi ska äta nykokta nudlar med batteridrivna ljus och sedan tänkte vi skjunka ner i ett redigt långt bad i bubblorna som jag tänkte tillverka själv.

Kyss


//JessicA
-Röda tråden-

publicerat i Fotograf


Tjodeluuuu!

Första bilderna på Elina ifrån gårdagen, visst passar donnan i mörkt hår!
Väldigt klurigt det där med färgfilter på blixt men tycker det vart lite coolt ändå ;)
Do you like....?(Klicka för större bilder)

Foto: Jag Modell: Elina K


//JessicAPlåtat idag!

publicerat i Fotograf


Nu har jag småkikat på bilderna från min och Elinas spontanplåtning för en stund sedan. I vanlig ordning blev det massa bra bilder på gott och ont. Ett helvete att välja ut hahahaha! Sist vi plåtade var i somras så det var väldigt länge sedan tösabeta var mitt offer! Mycket roligt idag snygglo!

In i dimman (PS)


Kyss på er alla!


//JessicA
Utrustningen

publicerat i Fotograf


Tjosan!

Jag fick en fråga i "Fråga Mig" rutan av LisaLove vad jag använde mig av för utrustning. Antingen var det fel på just den funktionen då eller så kan man helt enkelt inte svara så långt =/ Well well så jag dolade ihop ett litet inlägg om det istället tänkte jag!

Jag fotar med en Canon EOS 40D och den är i mina ögon en helt okej kamera. Innan jag köpte den för X år sedan fotade jag med en Canon EOS 450D som var vidrig. Jag vill såklart ha en bättre och en fullformatare men jag tror varken jag vinner på lotto, gifter mig rikt eller att Tomten kommer med ett hårt och dyrt paket i år.


Objektiven jag än så länge har i min kameraväska är...(med filter på alla såklart).

1. Canon EF 24-70mm/2.8L USM som är mitt favoritobjektiv!
2. Sigma 17-70mm/ 2.8-4.5 DC Macro har jag aldrig kommit överrens med =(
3. Canon EF 50/1.8 I LOVE

Blixtar har jag Elinchrom D-Lite (som bilden visar ↓) med tillköpta tillbehör som softboxar, radiosändare ect.
Jag har även 3 småblixtar som jag använder till ex. hårljus eller som punktbelysning kombinerat med Elinchrome blixtarna. Reflexskärm, minneskort och kameraväska finns med givetvis. Något som inte finns med eller att jag inte vill ha rättare sagt är ett batterigrepp. Inget för mig alls.

Min lilla hemmastudio i vardagsrummet har jag en grå pappersbakgrund med fästen i taket för tre rullar. Jag kombinerar det med en vajer med öglor så jag kan byta tyger hipp som happ för lite variation eller varför inte större plakat med olika utsenden?

Photoshop var det ju oxå...

Det varierar så enormt mycket från bild till bild hur mycket jag gör i PS. Vissa bilder tar supersnappt att göra medans andra bilder kan ta timmar. Men japps....jag gör en hel del beroende på bild. Jag släpper sällan iväg en bild om jag inte känner att jag är "klar" eller "hyffsat" nöjd med en bild. Det är den första bilden för mig, som tar tid.


Tjing tjong


//JessicA

Insperation

publicerat i Fotograf


Goooo kväll!

Mmmm... vad det kliar i fingrarna att färga håret ikväll! Förpackningen väntar sen snart 2 veckor tillbaka. Japp jag är inte längre svart/mörkbrun utan mer mörk kastanj. Jag tippar på en blekning (igen) innan jag skulle få färgen på förpackningen eller en färg som påminner om den.

När jag var "ung" sisådär 17-20 år så var jag en rödtott och trivdes som fisken i vattnet (tyvärr inga bilder på datorn att visa). Är det återigen min "kanske" 30-årskris som gör mig påmind hur jävla snygg jag var då i min röda hårfärg? Insperationen kommer från bruttan Janina som jag plåtade i somras. Janinas hårfärg är MUMMA! Jag är sååå svag för rött!

Är det to much för mig? Eller ska jag färga? Wild and crazy....BÖRGI!

(Fortfarande suddiga bilder på bloggen)(Klicka för större bild/skarp bild)
Foto: Jag Modell: Janina Näslund Mua: Marie Eriksson
Tyck till vett ja!


//JessicA
Min mus...

publicerat i AllmäntMin mus är inte lika skön att känna på som den en gång var. Den börjar bli till åren och kulan är inte lika känslig som jag kommer ihåg att den var. Den sviker mig. Den har helt tappat känseln, fullständigt. Inte ens elstötar skulle få min mus att återupplivas. Ett rent helvete.....=((Källa: Google)

Dax att köpa mig en ny...kanske en trådlös denna gång?


//JessicA
-Bild-

publicerat i Fotograf


Fredag och allt och här har jag suttigt med äldre bilder i Photoshop hela kvällen! Jupps det är ju min jobbhelg så det är lugna puckar för min del...än så länge. Det jag tänkte komma till är att bilderna man tog för flera månader sedan är fortfarande aktuella när man tittar tillbaka i sitt eget lilla arkiv. Det har varit ett sant nöje att retuscha äldre bilder ikväll på mina modeller =)

Denna bild togs 2010-04-07

Foto: Jag Modell: Elina K

(Klicka för större bild/skarp bild)


Haa duu!


/JessicAMe like

publicerat i Allmänt


Shit vad fränt...egentligen.

Helt fantastiskt hur kroppen fungerar när den ska läka sina sår! Inte ens en vecka har gått och nu bildas ny, ren hud över mitt inflamerade sår efter min toa insedent för en knappt vecka sedan =O

Vissa grejer skyndas på i livet and I kind a like it!


//JessicA
Instängd

publicerat i Fotograf


Instängd i mitt eget liv. Så känner jag ibland. Det behöver inte bero på någon händelse eller deppig period i livet utan det bara kommer av sig själv. Det kanske är jag som är onormal =P De dagarna då jag verkligen undrar vad fan jag håller på med i alla aspekter i livet. Är det bara jag som känner så? Ungefär som du står och stampar och stampar på samma ställe men kommer ingenstans varken med dig själv eller det såkallade livet du är menad att leva. Oooooppps! Kan det vara en 30-års kris som närmar sig mån tro...hihihihi!

Jag bara känner för att bryta mig ut och göra något riktigt galet, vara spontan och inte behöva oroa sig för morgondagen. Känslan att få vara den fria fågeln (ingen kyckling) som tar en dit vingarna bär, vart det nu skulle bära av vill säga. Jag drömmer om att vara mer tillfreds med mitt eget liv...så ligger det till utan konstigheter ;)

Klurigt värre


Foto: Jag Modell: Janina Näslund


Pöss pöss pöss


//JessicA
8 november

publicerat i Dagbok


Grattis till mig!

Idag var det exakt 8 år sedan jag tog körkort...då mindre hår på huvudet och några kilon tyngre ;)
Åtta år har gått med endast en fortkörningsbot så det ska firas med att sätta på vinterdäcken på bilen idag.


(Mjo kanske inte den ultimata bilden men det var ju typiskt att jag rakade av mig håret en vecka innan uppkörningen men det bjussar jag på hahahahha)!

8 november är en speciell dag för mig. Idag skulle min pappa fyllt 58 år så lite roligt att jag tog körkortet på hans födelsedag. Jag kan fortfarande känna min glädje att jag lyckades och känslan att köra hem med musik på högsta volym helt själv i bilen, mmm vilken goo känsla!!!
Även en av mina bästa vänner födde sin första son den 8 november för 7 år sedan så grattis till Liam på hans nu 7-års dag.

 Idag är en av de få lyckodagarna på året för mig=D


Haa duu


//JessicA


P.s Nu har jag fått en sprillans ny toa hemma D.s
Blodbad

publicerat i Allmänt


Ho!

Jag lyckas med det omöjliga helt klart. Inte en susning hur en toalett bara kan gå sönder hux flux!? Men min gjorde det och på köpet skar jag upp mig så bloded pulserade en jävla massa. Aj aj aj! Invalido!

En hel jäkla helg utan en fungerande toa... ja jag säger då det. Bara vänta att göra number 2 tills min nya toalett ev kommer på måndag. Jag är så jäkla klumpig!

Nu ska jag försöka städa upp allt blod som är över hela lägenheten så gott det går med en ond hand =(

Ha en underbar söndag!


//JessicA
Före/efter

publicerat i Fotograf


Jag själv tycker det är så roligt att se före/efter bilder. Sorgligt nog visas det så sällan upp av flera anledningar givetvis. Fotografens missar med ljus, skärpa, över/under exponerad bild och fel temperatur ect. Modellen kanske inte vill visa sin finne, en valk, mörka ringar under ögonen och mer därtill. Muan (make-up artist) kanske heller inte vill visa upp bilder där sminket runnit eller läpparna är är torra, frasiga och läppkonturen syns för tydlig som påhittade exempel just nu.

Jasmine har inget att skämmas för så jag frågade om jag kunde visa upp en före/efter bild på henne här på bloggen. No problems för henne och här en en annan version av min tidigare bild på bloggen (se nedan).

Foto: Jag Modell: Jasmine Sjöberg


Kyss


//JessicA
Dåsig med feber

publicerat i Allmänt


Urk men hej heeeej

Ledig idag och varför inte passa på att bli lite sjuk =/ Har fått feber och känner mig lite dåsig och seg i kroppen. Hela kroppen känns som att den kokar... jag är så varm! Kände av det igår (när jag var och lämnade CD:n med dopbilderna igår) och de hade det väldigt varmt i deras hus! Jag har vaknat flertal ggr inatt av att svetten dryper med en balkongdörr öppen på vid gavel. Inte normalt...ICKE!

Så nu ligger jag på soffan med min bärbara i knät och katten vid ansiktet. Inte helt gött det heller med hennes spretande päls. Man får väl nöja sig med en gnällspik till katt som i alla lägen bryr sig om mig =)

Inväntar tv-program...jag som ser på tv på ett snitt 20 tim/vecka ungefär och nu lär det bli marathon framför TV:n...det ni! Kors i taket för fröken Börgi.


Kryar på mig//JessicA